A híres japán ételek közül könnyű megnevezni néhányat, azonban italok terén kissé talán nehezebb dolgunk akad. Bár ezek sokszor háttérbe szorulnak a sokszínű fogások mellett, ne felejtsük el, hogy a bárpult mögött sorakozó üvegcsék varázslatos mixtúrákat rejtenek.

Az utóbbi években világhírűvé vált japán whiskyről már szót ejtettünk egy korábbi blogbejegyzésben, most pedig egy szintén említésre méltó, már-már jelenségnek számító különlegességet szeretnénk bemutatni: íme, az ETSU Gin.

Az ETSU volt az egyik első japán gin, ami elérhetővé vált a piacon. Kivételes ízvilága és stílusa annak a titkos ázsiai receptnek köszönhető, ami már a kezdetek óta elkészítési metodikájának alapját képezi. Az összeállításban találunk borókabogyót, keserű narancsot, japáncitromot, koriandermagot, angyalgyökeret és édesgyökeret is. Ezek közül talán a szigetországban elterjedt citrusféle, a yuzu, azaz japáncitrom a legkarakteresebb. Az ETSU Gin tisztaságának, gyümölcsös jellegének, valamint a sansho borsnak köszönheti méltán kiérdemelt népszerűségét.  Egy pohár ETSU nem csupán kiegészíti fenséges vacsoránkat – sokkal inkább megkoronázza azt.

Néhány részlet az ital készítéséről:

  • Maximum 2500 literes adagokban desztillálják
  • Naponta egyetlen desztillációs adag készül el
  • A higítás során használt víz a Hokkaidóban található Taisetsu hegyről származik
  • Az ital alapját melaszból készült semleges szesz adja
  • Alkoholtartalom: 43 % / 70 cl

Az ETSU szó maga gyönyört jelent japánul – s valójában egész nyugodtan vehetjük szó szerint is az utalást: az ital selymes textúrája, elegáns és izgalmas ízkavalkádja teljes mértékben felejthetetlenné teszi az általa kínált élményt.

Kövesse blogunkat ehhez hasonló kulturális, gasztronómiai, vagy épp a szigetország szokásaival kapcsolatos érdekességekért! Tudjon meg többet éttermünkről, ami nem csupán a belső design, hanem sokéves szakértelemmel rendelkező séfünk kreatív összeállításaiban is Japán legmélyebb valóját és hangulatát szeretné megragadni. Asztalfoglalásra lehetőséget biztosítunk online, de kedvenc ételeit akár házhozszállítással is szívesen eljuttatjuk Önhöz.

シェア