„Minden őszi, lehulló falevél a boldogságról suttog nekem, amíg lehull a földre.”  – jegyezte az angol írónő, Emily Brontë. Én is egyre gyakrabban érzem úgy, hogy az összes évszak közül az ősz a legvarázslatosabb.

Budapest a színek millió árnyalatában pompázik, az aranysárgától a bíborig, mindegyik saját, különleges hangulatába öltöztetve a várost. Az ábrándozással teli őszi napokhoz pedig valami igazán ínycsiklandozó dukál: a Sushi Sei étterem megszokott finomságai mellett ebben az időszakban a japán teák magával ragadó világára is nagy hangsúlyt fektet. Egy hosszú óbudai séta méltó lezárása lehet a szigetország egyik közkedvelt forró itala – íme, néhány példa kínálatunkból!

A Genmaicha, azaz a pörkölt rizsszemek hozzáadásával készült zöld tea az őszi itallap egyik legnépszerűbb eleme. Szintén zöld tea, azonban a különleges pörkölési eljárásnak köszönhetően egyedi ízvilággal rendelkezik a Hōjicha, míg a szigetország Koucha névre keresztelt híres fekete teája fajtájához képes jóval édesebb és bársonyosabb élményt ígért a felmelegedni vágyók számára. A Sencha természetes, letisztult, mégis jellegzetes ízének köszönhetően vált Japán egyik legnépszerűbb teájává: ázsiai és helyi vendégeink egyaránt szívesen választják a valódi klasszikusnak számító italt. Ha szeretné felidézni a nyári napok életérzését, a Mugicha névre hallgató, eredetileg nyári italként felszolgált tea egy bögre nosztalgiával halmozza majd el érzékszerveit.

Büszkén mutatjuk be kínálatunk legújabb elemét: a szervezetünkre számtalan áldásos hatást ígérő vörös ginzeng teát. A CheongKwanJang márka egyenesen Koreából importált összeállításai kizárólag a legmagasabb minőségű növények felhasználásával kerülnek a polcokra. A hosszú és sikeres múltra visszatekintő cég a teljes termesztési folyamatot nagy gonddal tervezi meg, teáik és étrend-kiegészítőik páratlan színvonalát pedig több mint kétszáz, a ginzeng hat éven át tartó növekedési ciklusa során lefolytatott vizsgálattal biztosítja. Tudományosan igazolt tény ugyanis, hogy a vörös ginzeng életének hatodik évére fejlődik ki teljesen, s a meglehetősen értékes tápanyagokban is ekkor a leggazdagabb. Ez a nem mindennapi növény erősíti immunrendszerünket, serkenti a vérkeringést, gyorsítja az anyagcserét, emellett pedig bőrünk egészségének és fiatalosságának megőrzéséhez is nagyban hozzájárul.

Merüljön el az ősz ízeiben, látogasson el Óbudán található éttermünkbe, vagy rendelje házhoz kedvenc fogásait! Most séfünk díjnyertes összeállítását is megkóstolhatja: a csodálatos Nimono-Wan Párizsban aratott győzelme egészen Tokióig, a Washoku World Challenge döntőjéig repítette Kurkó Zsoltot.

Megosztás: