Hamarosan elérkezik az év azon időszaka, amikor semmi másra nem vágyunk jobban egy hosszú, munkával teli nap után, mint egy tál gőzölgő levesre. Az élmény még teljesebb, ha megannyi értékes alapanyag és testünket a hideg évszakban is fontos elemekkel ellátó összeállítás melegíti át a hűvös estéken cidriző porcikáinkat. Éppen ezért, étlapunkon aktuális kedvencünk e két csodás japán leves: Sei Nabe és Sukiyaki Nabe.

Bár sokak előételként tartják számon a leveseket, ez a két rendkívül gazdag összeállítás akár főfogásként is megállná a helyét: a japán receptek nem csak finom, de tápláló összetevőkkel halmozzák el a leves kedvelőket. Én például attól a borongós őszi naptól kezdve, amikor a hőmérséklet 15 fok alá esik, kifejezetten csak leveseket fogyasztanék egészen a tél elvonultáig – húsosat, krémeset, sűrűt, könnyűt, vegetáriánus, savanykás, vagy épp édes változatokat. A japán gasztronómia pedig szerencsére ezen a téren is sokszínű, különleges kompozíciókat kínál.

A „nabe” szócska edényt jelent, és alapvetően a leginkább télen népszerű, melegen felszolgált egytálételek megnevezésére használják Japánban. A Sei Nabe olyan tartalmas leves, ami talán a tengeri herkentyűk kedvelőinek tetszését nyeri el elsőként: találunk benne lazacot, garnélát, tengeri kagylót, emellett pedig csirke, tofu, zöldségek, udon tészta és tojás is kiegészíti a mennyei fogást. Ráadásként pedig egy adag kimchi is kerül az asztalra, egyedi köretként megkoronázva az étel ízvilágát.

A japán ételek kapcsán olykor elfelejtjük, hogy a számos halétel mellett a számunkra tradicionálisabb húsokat tartalmazó fogásokat is éppúgy találunk az étlapon. A garnéla, tempura, tofu, tojás, zöldség, udon tészta mellett a Sukiyaki Nabe például marhahúst is tartalmaz. A Sukiyaki szintén némi kimchi társaságában érkezik, s a felsorolás alapján kijelenthetjük: mindkét leves bőséges tápanyagtartalmat kínál.

Az ünnepek közeledtével jól esik másokra is gondolni: ha szeretne családjával, vagy barátaival meghitt környezetben ünnepelni, a Sushi Sei egyedi hangulattal, stílusos, kifinomult környezettel, s természetesen kiváló ételekkel járul hozzá ahhoz, hogy privát, vagy épp céges karácsonyi rendezvénye igazán emlékezetes legyen. Koccintson egy pohár szakéval az elmúlt év sikereire, s hagyja, hogy elvarázsolja a páratlan atmoszféra és az ínycsiklandozó ízek harmóniája! Mivel a szabad dátumok száma limitált, kérjük, foglalását mielőbb jelezze, hogy az ünnepi időszakban is biztosan fogadhassuk!

Ha idén különleges ajándékkal lepné meg szeretteit, sushi készítő workshopunk decemberben és januárban is várja mindazokat, akik egy profi cheftől szeretnék ellesni az ízletes tekercsek megalkotásához szükséges fortélyokat. Tanfolyamaink dátumát és a szabad férőhelyeket illetően forduljon csapatunkhoz, kollégáink készséggel tájékoztatják a részletekről! A Sushi Sei az év minden napján autentikus japán ínyencségekkel várja vendégeit: látogasson el Óbudán található éttermünkbe, vagy rendelje házhoz kedvenc fogásait! Most séfünk díjnyertes összeállítását is megkóstolhatja: a csodálatos Nimono-Wan Párizsban aratott győzelme egészen Tokióig, a Washoku World Challenge döntőjéig repítette Kurkó Zsoltot.

Megosztás: