A nyár elméletileg a pihenés időszaka. Ilyenkor kicsit mintha lelassulna körülöttünk a világ szokásos őrült tempója, terveink és megszokottá vált szigorú időbeosztásunk elpárologni látszik az elviselhetetlen hőségben. A Sushi Sei konyháján azonban fontos időszak vette kezdetét a színfalak mögött…

A japán gasztronómia Oszkár-gálája hatodik alkalommal kerül megrendezésre idén: a különleges verseny mögött nem más, mint a Japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A Washoku World Challenge alapvető célja, hogy elismerje a világ különböző pontjain dolgozó lelkes szakácsokat, akik külföldi származásuk ellenére mély odaadással dolgoznak a szigetország gasztronómiai hírnevének megőrzésén, s még szélesebb körben való népszerűsítésén. A Mezőgazdasági Minisztérium minden lehetőséget megragad arra, hogy kifejezze a tehetséges séfek iránt táplált nagyrabecsülését.

A Sushi Sei már második alkalommal vesz részt a neves nemzetközi versenyen: séfünk tavaly a harmadik helyen végzett az európai döntőben, így idén is hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtunk neki a megmérettetésre való felkészülésnek. A részeredményekről és a kreatív folyamat szépségeiről természetesen további cikkekben is beszámolunk majd, akárcsak az öt különböző helyszínen – Párizs, New York, Los Angeles, Bangkok és Oszaka – zajló elődöntők, illetve a következő év elején Tokióban megrendezésre kerülő döntő alakulásáról.

A már említett minisztérium nem csupán a séfek, hanem a külföldön működő japán éttermek elismeréséről sem feledkezik meg: rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Sushi Sei magáénak tudhatja a JETRO (Japán Külkereskedelmi Szervezet) által kiállított bizonyítványt, ami a Japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztériummal karöltve igazolja az étteremben felszolgált ételek autentikus és a japán elvárásoknak maximálisan megfelelő elkészítését. Kövesse blogunkat ehhez hasonló gasztronómiai, vagy épp a szigetország szokásaival kapcsolatos érdekességekért! Tudjon meg többet éttermünkről, ami nem csupán a belső design, hanem sokéves szakértelemmel rendelkező séfünk kreatív összeállításaiban is Japán legmélyebb valóját és hangulatát szeretné megragadni. Asztalfoglalásra lehetőséget biztosítunk online, de kedvenc ételeit akár házhoz szállítással is szívesen eljuttatjuk Önhöz.

Megosztás: