Cikkünk első részében Kiotó, Oszaka, Tokió és Szapporo felé vettük az irányt. Folytassuk újabb négy ellenállhatatlan fogással az egyes régiók specialitásainak feltérképezését!

Mizutake csirke – Kjúsú

Csirke és különböző zöldségek gazdag mixtúrája: a mizutake csirke valóban tápláló, változatos étel. Az alapanyagokat először egy csirkés alaplében megfőzik, majd különleges citrusecetbe áztatják őket. Az alaplében a zöldségek helyét sokszor némi rizs veszi át, ami rendkívül ízletes, omlós, kásaszerű köreteként is funkcionál.

 

Okonomiyaki – Hirosima

Ezek az ínycsiklandozó palacsinták hosszú ideje kedvelt finomságok a térségben: az okonomiyaki már a II. világháború idejére elterjedt étel volt. Később aztán a hozzávalók változtatásával újabb és újabb verziók láttak napvilágot. Míg az Oszaka régióban felszolgált variáció az adalékok összekeverésén alapul, Hirosimában hat réteg – ízletes szószok, káposzta, tojás és yakisoba tészta – teszi étvágygerjesztővé ezt a fogást.

Champuru – Okinawa

Az okinawai dialektusnak megfelelően a champuru annyit tesz „keverék” – s valójában gyakorlatilag erről is van szó: a champuru olyan mennyei alapanyagok tökéletes elegye, mint a tonhal, tojás, tofu és tészta. Természetesen rengeteg figyelemre méltó variáció létezik, az egyik például a népszerű nyári fogásként számon tartott goya champuru, ami többek között balzsamkörtét is tartalmaz.

Sanuki-udon – Sikoku

A Sanuki-udon Sikoku szigetének specialitása: az udon egy lisztalapú, az átlagosnál keményebb állagú tészta, ami ebben az esetben hínárlevessel, szójaszósszal és az adott verziótól függően gyömbérrel, póréhagymával és tengeri herkentyűkkel egészül ki.  Amennyiben van szerencsénk Japán ezen részére utazni, semmiképp se hagyjuk ki a kagawai sanuki-udon éttermek pazar kínálatát!

Ahogy felsorolásunkból is kitűnik, a japán konyha egyik talán legnemesebb jellemzője annak sokoldalúsága: miközben a különböző régiók leleményességüknek és természetes adottságaiknak köszönhetően még színesebbé tették a páratlan ízvilággal rendelkező gasztronómiai hagyományokat, az ételek tradicionális mivoltát is sikeresen megőrizték.

A Sushi Sei természetesen ősszel is káprázatos falatokkal várja az ázsiai konyha kedvelőit. Kóstolja meg autentikus ételeinket, melyek kizárólag friss, szezonális alapanyagokból készülnek: nálunk minden egyes falat a japán konyha esszenciáját zárja magába. Asztalfoglalásra lehetőséget biztosítunk online, de kedvenc ételeit akár házhoz szállítással is szívesen eljuttatjuk Önhöz.

Megosztás: