Blogunk egyik első bejegyzését a legnépszerűbb sushi típusok rövid bemutatásának szenteltük: a maki és nigiri mellett olyan ínycsiklandozó kiegészítések is kerültek képzeletbeli tányérunkra, mint a gyömbér, vagy épp némi wasabi. Új cikkünk főszereplője pedig nem más, mint az ízekkel-színekkel teli Futomaki!

A Futomaki (太巻き), vagyis a „nagy tekercs”, az elmúlt évek során rendkívül nagy népszerűségre tett szert a budapesti sushi imádók körében. Nem is csoda, hiszen az 5-6 cm átmérőjű tekercsek gazdag tartalmukkal bárkit megbabonáznak: a két, három, vagy akár több összetevőt felvonultató töltelék szó szerint minden, ami szem-szájnak ingere. Ráadásul, a Futomaki másik nagy előnye, hogy gyakran tálalják vegetáriánus verzióban – fenséges uborka, lótusz-és bambuszgyökér réteggel kiegészítve – így azok is gond nélkül élvezhetik az ízek kavalkádját, akik húst és halat sem fogyasztanak.

E különleges tekercs esetében a hozzávalók esszenciája mellett színük is tökéletes harmóniát alkot, aminek köszönhetően a szokásosnál nagyobb méretű falatok valóban stílusos, szemet gyönyörködtető kreációként érkeznek asztalunkhoz. Éttermünkben uborkával, lazaccal, salátával, majonézzel, masagoval, azaz kapelán ikrával szolgáljuk fel.

Eredetileg egyébként a családok otthon is előszeretettel készítettek Futomakit, még hozzá különleges, ünnepi alkalmakra szánt fogásként. A többi fajtától eltérő módon, friss hozzávalók helyett ehhez a sushihoz olyan összetevőket használtak, amik éppen az éléskamrában lapultak, így például szárított shiitake gombát, vagy szárított, gyalult lopótököt. Természetesen, ha otthon veselkednénk neki a Futomaki gyártásnak, a speciális japán alkotóelemeket helyi, könnyen beszerezhető adalékokkal is helyettesíthetjük.

És ha már sushi készítésről beszélünk…

Különleges sushi készítő workshopunk decemberben is várja mindazokat, akik egy profi cheftől szeretnék ellesni az ízletes tekercsek megalkotásához szükséges fortélyokat. Idén különleges ajándékkal lepné meg szeretteit? Karácsonyi utalványaink ismét elérhetőek!

Ha szeretne családjával, vagy barátaival meghitt környezetben ünnepelni, a Sushi Sei egyedi hangulattal, stílusos, kifinomult környezettel, s természetesen kiváló ételekkel járul hozzá ahhoz, hogy privát, vagy épp céges karácsonyi rendezvénye igazán emlékezetes legyen. Koccintson egy pohár szakéval az elmúlt év sikereire, s hagyja, hogy elvarázsolja a páratlan atmoszféra és az ínycsiklandozó ízek harmóniája! Mivel a szabad dátumok száma limitált, kérjük, foglalását mielőbb jelezze, hogy az ünnepi időszakban is biztosan fogadhassuk!

Tanfolyamaink dátumát, a szabad férőhelyeket, valamint a karácsonyi ajándékutalványokat illetően forduljon csapatunkhoz, kollégáink készséggel tájékoztatják a részletekről! A Sushi Sei az év minden napján autentikus japán ínyencségekkel várja vendégeit: látogasson el Óbudán található éttermünkbe, vagy rendelje házhoz kedvenc fogásait! Most séfünk díjnyertes összeállítását is megkóstolhatja: a csodálatos Nimono-Wan Párizsban aratott győzelme egészen Tokióig, a Washoku World Challenge döntőjéig repítette Kurkó Zsoltot.

Megosztás: