A várva-várt japán tavasz igencsak mozgalmas; a természet újjáéled, a diákok nagy bánatára újra kezdődik az iskola és a gazdasági év hivatalos kezdete is tavaszra esik Japánban. A barack és a szilva már nyílik, a messze földön híres cseresznyevirágzásra még várni kell kicsit. Márciusban a Lányok Ünnepével (Hina Matsuri) egész fesztiválsorozat veszi kezdetét, amely a cseresznyevirágzás ünneplésével folytatódik, szabadtéri programok garmadáját biztosítva bennszülötteknek és odalátogatóknak egyaránt.

Van azonban sokkal prózaibb oka is annak, hogy ennyire várjuk a tavaszt, éljünk akár a szigetországban, akár itt, Magyarországon: ez pedig nem más, mint a friss zöldségek és az első gyümölcsök megízlelése. Nem csupán finom ízük miatt kívánjuk őket; szervezetünknek tavasztájt bizony szüksége van azokra a tápanyagokra, amelyeket a (szerintem mindig túl hosszú) tél idején nem tudtunk pótolni. A legjobb tehát, ha a finomat az egészségessel ötvöző fogásokat választunk, ebben pedig segítségünkre lesz a Sushi Sei kínálata!

Sushi, az igazi jolly joker

Legyen bár sashimi, nigiri avagy maki, a sushi fontos tápanyagok és mennyei ízek egyensúlyát kínálja. A külső borítást adó alga (nori) a sejtek megújulásához elengedhetetlen aminosavakat, B12 vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz. Kiváló szénhidrátforrás a rizs, ha pedig lazacos vagy más halat tartalmazó sushit fogyasztunk, a D-vitamin pótlásáról is gondoskodhatunk. Ideális választás például a futomaki!

Tempura soba

Ez a leves talán még a telet idézi, hiszen egy hidegebb tavaszi napon átmelegít, a tojás, a zöldhagyma és a kimcsi (savanyított káposzta) már az új évszakra segít felkészülni a szervezetünknek; a tojás fontos A-vitamin forrás, a kimcsi pedig prebiotikumként szolgálja immunrendszerünket.

Wasabi-csak óvatosan!

A japán vízitorma, azaz wasabi zöld színű paszta formájában kerül az asztalra. Íze rendkívül erős, szinte mar, így nem való mindenkinek. Szervezetünk azonban meghálálja csípős gondoskodást: a vaszabi erős antioxidáns és baktériumölő hatással rendelkezik.

Látogasson el hozzánk, ízlelje meg fogásainkat, melyeket kiváló alapanyagokból, a legnagyobb hozzáértéssel készítünk el! Meghitt beszélgetések, céges rendezvények, családi események ideális színhelye a Sushi Sei. Foglaljon asztalt, vagy élvezze otthonában a japán konyha remekeit, rendelését házhoz szállítjuk!

Megosztás: