Nos, igen. Japán barátaink szinte mindent feltaláltak már, amit érdemesnek tartottak erre, és rengeteg szuper dolgot valósítottak meg nemzetük és a világ nagy örömére. Ilyen például a hangtalanul sikló mágneses vonat, amelyről blogunkban is megemlékeztünk; ékes példája annak, hogy Japánban mindent komolyan vesznek, de ez alól a különböző bolondériák sem képeznek kivételt! Ha hangtalanul kell siklani, akkor azt fejlesztik tökélyre, ha pedig bohóságról van szó, akkor azt. Vegyük még hozzá a japánok étellel kapcsolatos megszállottságát, és már meg is születik az ételmúzeum fogalma. Ételmúzeum?! És nem csak egy, hanem rögtön több is? Hát ez őrület! Nézzük meg közelebbről, miről van itt szó!

Cup Noodle, Yokohama

Ez a magát igencsak komolyan vevő múzeum kívülről „igazinak” tűnik, hipermodern kockaépületben kapott helyet, és belépve is úgy érezheti a látogató, hogy itt most műtárgyakat tekinthet meg. Mivel ez Japán, akár mondhatnánk, hogy ez az igazság, ám hamar kiderül, hogy itt minden  a tésztáról szól. Méghozzá instant tésztáról. És kizárólag a Nissin márkájúról, amely Japán legnépszerűbb komforteledele. Filmvetítés, kóstolás és tésztalabor várja az érdeklődőket Yokohamában, Tokiótól 30 percnyire.

MayoTerrace (Kewpie Mayo Museum), Tokió

A japánok annyira imádják  a majonézt, hogy külön szavuk van a majonézkedvelő emberre: mayola! Minden mayolát szeretettel vár Japán ikonikus majonézmárkájának, a Kewpie-nek szentelt múzeum, ahol bemutatják a gyári folyamatokat, a majonéz történetét, és kotyvasztani is lehet, a hely pedig hemzseg a (természetesen megvásárolható) aranyos babafiguráktól, amely a Kewpie logóját díszítik. Bejelentkezni szükséges!

Ganso Shokuhin Sample-ya (Tokió és Yokohama)

Ez inkább üzlet, nem is múzeum, de annál érdekesebb: Japánban nagy hagyománya van a mesterséges ételek készítésének. Magyarán műkajáknak, de a szó szoros értelmében; ezeket a fogásokat kirakatokba szánják, és megszólalásig…hm, ízlelésig (ezt ne tegyük!) hasonlítanak az igaziakra. Mindent a szemnek!

Ha az Ön számára is fontos az ízek, az esztétikum és a kiváló alapanyagok egyensúlya, kóstolja meg a Sushi Sei japán étterem kitűnő fogásait! Ételeinket elegáns, barátságos környezetben szolgáljuk fel Önnek, akár családostól-barátostól, akár párjával vagy épp’ egyedül érkezik. Foglaljon asztalt éttermünkbe, vagy rendelje otthonába díjnyertes fogásainkat, hiszen házhoz is szállítunk!

Megosztás: