A sushi maga a megtestesült minimalizmus: az ízek egyensúlyát egyszerű, de jó minőségű alapanyagok, pontos és alapos főzési és tálalási technikák garantálják, és esztétikus megjelenés egészíti ki. Sushi rizs, alga és töltelékek variálhatók sokféleképpen, a lényeg ugyanaz marad: a kelleténél se több, se kevesebb ne legyen semmiből, és kész is. Egészen addig, amíg nem jön valaki, és…majonézt tesz a sushiba?!

Kaliforniai tekercs, a lázadás úttörője

A hír igaz: az újmódi sushit egy japán sushi séf találta fel. Icsiro Mashita az 1960-as években, Los Angelesben rákos-tonhalas sushit akart készíteni, de nem talált olyan tonhalat, ami elég zsíros lett volna az ízkompozícióhoz. Mivel helyettesíthetné vajon? Arra jutott, hogy az avokádó kellemes olajossága éppen megfelelő lesz. Így született meg a California Roll, amely nálunk a Sushi Seiben  rákot és avokádót tartalmaz. A kaliforniai tekercs indította útjára a ma már széles körben ismert nyugati variációkat.

 

Vigyázat, kalóriák!

A legtöbb nyugati stílusú sushit az Egyesült Államokban találták fel: ilyen például a szivárványtekercs, amely a kaliforniai tekercs hozzávalóiból készül, de sashimivel koronázzák meg; a phildalephiai tekercs, amelybe krémsajt kerül, illetve a dinamittekercs, ez utóbbiban a sárgafarkú hal-,és babcsíra töltelék mellett-oh! irgalom atyja, ne hagyj el!-majonézt is találunk.

Fontos tudnunk, hogy ezek a sushifajták akár másfélszer-kétszer annyi kalóriát tartalmaznak, mint az eredeti japán tekercsek, így sajnos-bármennyire finomak is-nem ringathatjuk magunk abba az illúzióba, hogy egészséges ételt eszünk. Japánban nem is terjedtek el a nyugati variációk, a kaliforniai tekercs az egyetlen, amely itt is népszerűségre tett szert.

 

Magyar sushi a Sushi Seiben!

Ha már nyugat és fúzió, álljunk meg egy pillanatra, és nézzük meg, vajon létezik-e magyaros sushi? A válasz: igen! A Sushi Seiben megkóstolhatjuk a különleges Budapest makit, amelyet a magyar ízlésre szabtak: kaliforniai paprika, majonéz és rántott sertés található benne.

 

Akár eredeti japán, akár a magyaros ízvilághoz közelebb álló japán fogásokat szeretnénk megízlelni, a Sushi Sei japán étteremben mindkét lehetőség adott! Kóstolja meg kiváló ételeinket, élvezze a kifogástalan felszolgálást és a barátságos légkört óbudai éttermünkben! Családi összejövetelek és üzleti vacsorák, céges rendezvények ideális helyszíne a Sushi Sei. Foglaljon asztalt még ma, vagy rendelje házhoz kitűnő ételeinket!

Megosztás: