Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy lelkendezve meséltünk külföldi ismerősünknek egy-egy hagyományos magyar édességről, amelyet gyermekkorunk óta imádunk, ám az idegenből érkezett barát arca inkább viszolygást tükrözött beszámolónk hallatán…én jártam már így, amikor a Túró Rudiról meséltem, a hájas tésztát pedig már meg sem mertem említeni. Pedig milyen finom is az! A macskanyelv pedig kevés ember számára hangzik étvágygerjesztően… Nos, Japánban talán jobban megértettek volna engem, hiszen számukra, azt hiszem, nem létezik „túl furcsa” étel…nézzünk tehát néhány szórakoztató (és bizarr) rágcsálnivalót és italt, ami egészen biztosan különösebb még a hájas tésztánál is!

  1. Chiizu Yuzu Tea

Ez a műanyag pohárban árult ital részben sajtból készül. Vagy legalábbis valami olyasmiből, ugyanis Japán nem éppen sajtnagyhatalom (ez a téma önmagában megér majd egy posztot). Innivaló sajtjuk mindenesetre már van, és „sajtteának” hívják…maga az ital különböző ízesítésű teából és az azt fedő, tejszínhez hasonló állagú sajtrétegből áll, a különleges élményt pedig a sajtsapkán át szürcsölt tea ízhatásának köszönhetjük…már aki ki meri próbálni.

  1. Unagi Nobori

Japánban, ahogy nálunk is, nagyon népszerűek a szénsavas üdítőitalok. A kólát (főleg, ha Coca), például nagyon szeretik, de a határok feszegetése természetesen az üdítőiparra is jellemző Japánban. Van ugyanis angolnaízű üdítő, amely a közmondásos „feltörekvő angolnáról” kapta a nevét; a hirtelen meggazdagodó és magasabb státuszt elérő emberre mondják, hogy felfelé szökik, mint az angolna. Azt nem tudom, mennyire találó a hasonlat, angolnás kólát mindenesetre nem kérek.

  1. Lóízű fagyi

Igen, LÓ. De sok más íz is létezik, például padlizsán, főtt tojás, sőt erjesztett szójabab…jaj! A japánok mentségére el kell mondanunk, hogy azért ez még náluk is kuriózum, alapvetően inkább a vaníliafagyit szeretik valami szósszal nyakonöntve, no meg a Hagen Dazs jégkrémeket. A lófagyi inkább a vicc kategóriájába tartozik…de azért elég rossz vicc.

+1: Otoku Karou

Ez nem igazi ennivaló, hanem rágógumi. De abból a legfurcsább a világon. Azt ígéri ugyanis, hogy aki ezt fogyasztja, rózsaillatút fog izzadni…őrület! Ez azonban talán az egyetlen az összes agyament snack közül, amelynek valós létjogosultsága van: a túltömött japán metrókon vagy akár buszokon igazán nem mindegy, ki milyen illatút verítékezik…a neve is rettentő bizarr: „A jó illatút izzadó férfi”.

Ha az Ön számára is fontos az ízek, az esztétikum és a kiváló alapanyagok egyensúlya, kóstolja meg a Sushi Sei japán étterem kitűnő fogásait! Ételeinket elegáns, barátságos környezetben szolgáljuk fel Önnek, akár családostól-barátostól, akár párjával vagy épp’ egyedül érkezik. Foglaljon asztalt éttermünkbe, vagy rendelje otthonába díjnyertes fogásainkat, hiszen házhoz is szállítunk!

Megosztás: