Asztalfoglalás +36 30 435 05 67
1036 BP. Bécsi út 58.

A szakács

Seiichi Kusumoto, Vezető Séf

Seiichi egy Himenji nevű településen született, majd Osakában, a világ étel-fővárosában nőtt fel *(1). Már gyermekkori emlékképeinek jelentős része is az ízletes japán ételek készítéséről szólnak, és különösen a Sushi készítés állt a szívéhez közel. Seiichi 15 éves volt, amikor elhatározta, hogy Sushi szakács lesz, így megkezdte karrierjét egy Sushi étteremben, Osakában, ahol 10 éven keresztül dolgozott. Ezt követően Hirosimába utazott, hogy kitanulja a "Kaiseki" (első osztályú Japán bankett ételek) készítési módját. A tudás megszerzése után egy régi neves oszakai Sushi étteremben kezdte meg pályafutását. Majd 1994-ben egy fejvadászcég ajánlatát elfogadva Magyarországra jött, hogy az akkor még egyetlen "Japán étterem" Főszakácsa legyen. 6 évvel később megalapította saját japán éttermét a Sushi Seit.

2014-ben új tulajdonosoknak adta tovább, akik egy komoly beruházással létrehozták Budapest legszeb Japán éttermét. Kusumoto san napjainkban a főszakács pozícióját látja el gondoskodva arról, hogy az ételek továbbra is hűen tükrözzék az autentikus ízvilágot.

(*1) Both Michael (2009-07-13). "Osaka - A világ legjobb ételeinek városa". The Guardian.

Francois Simon a Le Figaro ételkritikusa

 

 

 

Asztalfoglalás

csak pár kattintással